Tarkoituksena oli tänään ratsastaa sekä Allu että Veera, mutta Allun kenkä oli tipahtanut ja saa sen vasta paikoilleen ensi viikon maananataina niin ratsastan sitten loppuviikon vain Veeralla.

Vähän taustoja: Veera varsoi viime kesänä ja nyt on kuntoa yritetty palautella. Tosin ihan helppo ja nopea homma se ei ole tamman rakenteesta johtuen. Lisäksi harjoittelua on vielä häirinnyt osittain Veeran ähkyilyt, tammamainen luonne sekä omat koulukiireet... Kunto ei ole oikein vielä kohdillaan, joten liikuttelu on varsin kevyttä vielä.

Tänään olikin sitten ohjelmassa vähän enemmän haastetta. Laukkaharjoituksia. Tämän kerran perusteella voisin sanoa, että ihan turha vähään aikaan edes mennä pitempiä pätkiä laukassa. Voimaa ei ole riittävästi, jotta laukka kantaisi ja vauhti on varsin kova. Lisäksi hevonen väsähtää nopeasti ja edesauttaa sitä vielä itse pukittelemalla. Joten jatkossa varmastikin yritämme tehdä hyvin lyhyitä pätkiä ja siirtymisiä, jolloin saa paremmin kerättyä voimaa takaosaan. Tällä hetkellä lisäksi on se tilanne, että hevonen ei reagoi riittävän nopeasti pidätteisiin ja pyrkii jatkuvasti kiihdyttämään tempoa. Eli siis laukkaharjoittelun lisäksi teimme siirtymisiä alaspäin sekä herkistelyjä.