Ilmoittautunut oli hurjat 5 kpl 3-vuotiaita suomenhevosia. Taavi oli varsin pirteän oloinen ennen esiintymistään. Paljon virtaisampi, kuin vielä kuukausi sitten näyttelyssä. Maneesissa kuitenkin oli ihan nätisti ja keskittyi työntekoon. Ensin kävelytin muutaman kierroksen maneesin ympäri jolloin arvosteltiin käyti. Sitten samaa ravissa.
Ensimmäisillä hypyillä meni kyllä ensimmäisen esteen, mutta pyörähti toiselta karkuun. Mahdollisesti syynä voisi olla, että emme olleet harjoitelleet eritaso-oksereita, myös väli oli aavistuksen liian lyhyt Taaville (edelliselle hevoselle väliä oli lyhennetty). Hyvin kuitenkin hyppäsi kaikki seuraavat hypyt, kun oli kerran päässyt kummastuksesta yli. Varsin helpolla poju pääsi tällä kertaa, sillä esteet olivat varsin pieniä harjoittelemiimme verrattuna.
Taavi sai hienot pisteet ja voitti luokkansa. Osa-alueista Taavi sai seuraavanlaisia pisteitä:
käynti 8, ravi 8 ja laukka 9,5!!!! Onhan sillä upea laukka. Ravistakin olisi voinut saada paremmat pisteet, jos olisin jaksanut juosta sen kanssa lujempaa. Taavilla kun on varsin lennokas ravi. Luonne ja yhteistyökyky 8, kapasiteetti 9 ja tekniikka 9. Toivottavasti en ihan väärin muista. Hienot pisteet joka tapauksessa ja olisi menestynyt hyvin Ypäjänkin karsinnassa, jossa olikin sitten 27 hevosta.